Tanden stukbijten op Groot Goois Dictee

Nejifi Ramirez© foto nh

Susanne van Velzen
Hilversum

Kakbacchanalen, bosschages en nouveaux-richesregio. Geen alledaagse woorden, maar wie meedoet aan het Groot Goois Dictee kan ze tegenkomen.

De vierde editie van de spellingwedstrijd vindt dinsdagavond 30 oktober plaats in het raadhuis in Hilversum. Het dictee, ook dit jaar geschreven door oud-radionieuwslezer van de NOS Raymond Serré, wordt voorgelezen door Nejifi Ramirez, presentatrice van NH. Het station zendt het dictee ook rechtstreeks uit op televisie.

De organisatie van het Groot Goois Dictee is in handen van de Lions Clubs het Gooi en Hilversum in samenwerking met de Bibliotheek Hilversum en de gemeente. Ze nodigen particulieren, bedrijven en Hilversumse scholieren uit om mee te schrijven. Het inschrijfgeld gaat naar de bestrijding van laaggeletterdheid. Dit jaar is dat het project Twinburgering, spoedcursussen voor vluchtelingen om de Nederlandse taal snel onder de knie te krijgen. Ook leren ze via deze cursus hoe ze aan werk kunnen komen. Vorig jaar werd een bedrag van 8.500 euro ingezameld met het dictee.

www.hetgrootgooisdictee.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.