Drie ontwerpen voor nieuwbouw Singer

Drie ontwerpen voor nieuwbouw Singer
© ANP
Laren

Singer Laren heeft drie architectenbureaus gevraagd een eerste ontwerp te maken voor de nieuwe museumvleugel waarin de Collectie Nardinc komt te hangen.

Het gaat om de bureaus Koen van Velsen, Bedaux de Brouwer en NL Architects. De drie zijn door de directie van Singer gekozen uit een selectie van twintig architectenbureaus. Volgens algemeen directeur Evert van Os is de kwaliteit van hun eerste voorstellen en presentaties bijzonder hoog.

Creatief

,,In elke visie zitten elementen die ons zeer aanspreken. Op creatieve wijze wordt ingespeeld op de Collectie Nardinc, de relatie met de door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin en de aansluiting op de bestaande gebouwen.”

Singer kreeg begin dit jaar een omvangrijke schenking van Els Blokker. De gift omvat de privécollectie kunstwerken van Els en Jaap Blokker die bekend staat onder de naam Collectie Nardinc. De collectie bestaat uit ruim honderd schilderijen en werken op papier van Jan Sluijters en tijdgenoten als Leo Gestel, Kees van Dongen, Jan en Charley Toorop en Carel Willink. Dit museale overzicht van het Nederlands modernisme in de eerste helft van de twintigste eeuw sluit naadloos aan bij de oorspronkelijke Singer verzameling.

Het museum hoopt dat de Nardinc vleugel in de zomer van 2021 geopend wordt voor publiek.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie