Hilversumse hiphoppers Nederlands kampioen

De wedstrijddansers van Marjoleins Dance Studio uit Hilversum zijn Nederlands Kampioen geworden.© foto MDS

Susanne van Velzen
Hilversum

Na een jaar keihard en serieus trainen kwam zondagavond de beloning voor de twaalf meiden en twee jongens van dansgroep No Nonsense van Marjoleins Dance Studio.

Het Hilversumse wedstrijddansteam werd in Zwolle Nederlands kampioen in de categorie hiphop/streetdance. Eigenaresse Marjolein van Haren van de dansschool is maandagochtend nog aan het bijkomen van de winst en het feestje na afloop. ,,We waren gisteren pas om middernacht thuis. Superblij met de titel. Toch wel een verrassing hoor met al die sterke groepen op het podium”, zegt Van Haren. ,,Waar wij in uitblonken? Het hele seizoen hebben we de dans geperfectioneerd. Waar we vooral veel tijd in gestoken hebben is de uitstraling tijdens het dansen. Het publiek moet in de zaal de emoties op het gezicht en in het lichaam van de dansers zien en voelen. Er moet energie de zaal in knallen. Zodat de dansers voor je gevoel echt van het podium afkomen. Daar zijn we goed in geslaagd”, concludeert Van Haren.

Breakdance

Na een aantal voorrondes in het land bereikte No Nonsense zondag de finale in Zwolle. De winnende dans, een choreografie van Marjoleins zoon Benjamin de Kromme, bestond uit verschillende stijlen waaronder hiphop, dancehall en breakdance. ,,Breakdance is weer helemaal terug zoals in de jaren tachtig”, weet Van Haren. ,,Met de freezes en op je hoofd staan en draaien.” De meiden en jongens van No Nonsense zijn tussen de 14 en 23 jaar en dansen allemaal al jaren bij Van Haren. ,,Ieder jaar moeten onze dansers auditie doen voor het wedstrijdteam. Zo hebben we elk seizoen een nieuw team van dansers. Als ze gaan studeren zie je ze vaak vertrekken.”

Dansen is heerlijk, zegt Marjolein van Haren. ,,Je krijgt er zoveel energie van. Je kunt al je emoties erin stoppen en je gedachten even helemaal uitzetten. Het is een uiting van kunst en creativiteit. En je beweegt ook nog flink. Dat is mooi meegenomen. Na afloop hijg je als een paard. Dansen is topsport.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.