Nog steeds geen zicht op woningbouw aan Voorstraat

Ronald Frisart
Nederhorst den Berg

,,Ik kan er weinig aan veranderen.’’ Met die woorden moest wethouder Jan-Jaap de Kloet (ruimtelijke ontwikkeling) bekennen dat hij geen middelen heeft om te zorgen dat de geplande woningebouw aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg eindelijk eens van start gaat.

CDA en VVD stelden hem er vragen over. Al eind 2016 kreeg de gemeenteraad te horen dat het voormalige gemeentehuis, Voorstraat 35, werd verkocht aan woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Die zou er sociale huurwoningen bouwen: twaalf appartementen en vier andere woningen. Maar nog steeds staat het oude gemeentehuis te verkrotten en weet niemand wanneer de bouw van de zestien woningen begint.

De Kloet vetelde dat ’de financiële mogelijkheden van de corporatie veranderd zijn door marktontwikkelingen’. In gewone mensentaal: aannemers vragen meer geld nu de economie beter draait dan een paar jaar geleden.

Sieta Vermeulen (VVD) vond die uitleg ’niet acceptabel’. De Kloets voorganger Betske van Henten had precies een jaar geleden ongeveer hetzelfde verteld. De woningcorporatie was er met de beoogde aannemer toen niet uitgekomen en de corporatie zocht een nieuwe aannemer. En nu, een vol jaar later, zit er voor zover bekend nog altijd geen schot in de zaak. Dat is des te ergerlijker, stelde Jan Verbruggen (CDA), omdat in Wijdemeren grote behoefte is aan extra sociale huurwoningen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.