Jaeger: ’Democratie heeft gesproken’

Leander Mascini
Hilversum

Wethouder Wimar Jaeger is donderdagavond niet gekozen tot voorzitter van zijn partij D66. Een tegenvaller voor de Hilversummer, die echter niet bij de pakken neer gaat zitten.

Jaeger kan vrijdag niet reageren tegenover deze krant. Hij verwijst voor een reactie naar een bericht dat hij zijn campagneteam heeft gestuurd. Daarin zegt hij het jammer te vinden niet gekozen te zijn: „Helaas moet ik jullie melden dat Anne-Marie (Spierings, red.) afgetekend gewonnen heeft. Er zijn 5200 stemmen uitgebracht, meer dan verwacht en dan de vorige keren.”

Jaeger vervolgt: „De democratie heeft gesproken. Soms voelt die onrechtvaardig, onverstandig en niet fijn, maar het is het beste systeem dat er is. Laat dat onze troost zijn.”

Aan de campagne heeft het in zijn ogen niet gelegen: „Wij, nee jullie hebben alles gedaan wat mogelijk was. Ik ben jullie intens dankbaar voor die inzet en jullie morele steun.”

De Hilversumse wethouder sluit sportief af: „Ik heb Anne-Marie zojuist gefeliciteerd met haar overwinning en haar laten weten dat ik vol energie voor een nog beter D66 door zal blijven strijden.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.