’Station Hilversum krijgt watertappunt’

Impressie van zo’n watertappunt.

Leander Mascini
Hilversum

De kans is groot dat station Hilversum een van de 200 treinstations is die een watertappunt krijgen, zo weet een woordvoerder van de NS.

De NS wil op alle treinstations in Nederland gratis drinkwater aanbieden aan reizigers. Dit doen zij door watertappunten te plaatsen. Voor het eind van volgend jaar moeten zo’n 200 stations een waterpunt hebben. Hilversum is daar waarschijnlijk een van, zo laat een woordvoerder desgevraagd weten. „Alle stations waar de NS een gebouw heeft staan, krijgen zo’n punt. Dan is het namelijk makkelijk uit te voeren voor ons. In de meeste gevallen ligt er op het station al een waterleiding en afvoer.”

Hij vervolgt: „Station Hilversum is een groot station, met een gebouw van de NS. Dus de kans is ontzettend groot dat daar een watertappunt komt te staan. Daar kun je wel vanuit gaan.” Hij verwacht dat begin volgende week duidelijkheid is welke andere stations een waterpunt krijgen. Een lijst is nu nog niet voorhanden.

Ook stations zonder NS-gebouw kunnen een tappunt krijgen. „We zijn in gesprek met verschillende gemeenten over mogelijkheden.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.