In 60 seconden: Veranderingen

Leander Mascini

Er is nogal wat veranderd de laatste tijd. Niet alleen ben ik een maand of twee geleden verhuisd, ik heb ook een nieuwe baan. Vanaf de internetredactie ben ik doorgeschoven naar verslaggever bij De Gooi- en Eemlander. Dat is soms nog een beetje wennen. Niet alleen qua werkzaamheden. Want in plaats van naar Amsterdam, rijd ik nu naar Hilversum. Ik ga nu een half uur vroeger van huis en sla op de A4 in plaats van links- rechtsaf.

Mijn vriendin heeft sinds vorige week ook een nieuwe baan. Het bedrijf is vlakbij, een half uurtje fietsen. Goed te doen, maar niet fijn als het regent. Dus besluit ik haar op een regenachtige ochtend deze week weg te brengen. Opvallend genoeg komen onze werktijden daar precies voor uit, wat ook het geval was bij onze oude banen.

Wij zijn niet de enige die de regen trotseren in de auto. Het is druk en ik houd de klok op het dashboard nauwlettend in de gaten. Hadden we niet eerder weg moeten gaan? Gaat ze het wel halen? Te laat komen in je eerste week staat natuurlijk niet echt netjes.

Ietwat gehaast sla ik af naar het station. Het stoplicht staat op rood, ook dat nog.

Dan zegt mijn vriendin: „Waarom sla je hier eigenlijk af? Ik hoef toch niet meer met de trein. Mijn werk is nog een stukje verder.”

Best verwarrend, al die veranderingen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.