Subsidie voor De Meentwerf en scouting

Subsidie voor De Meentwerf en scouting
60.025 euro wordt verdeeld.
© foto ANP
Hilversum

De gemeente Hilversum heeft besloten hoe in 2019 de 60.025 euro aan subsidie voor zorg en welzijn verdeeld gaat worden. In samenspraak met de subsidiekamer heeft wethouder Angelika Pelsink (buurten en wijken, zorg en welzijn) het bedrag verdeeld onder zeven partijen.

Bijna de helft van het bedrag, zo’n 23.284 euro gaat naar Slachtofferhulp Nederland. Behalve dat zij hun huidige werkzaamheden in Hilversum voortzetten, is er ook afgesproken dat ze meer digitaal gaan werken. Het Leger des Heils krijgt 13.000 euro in 2019. Stichting De Meentwerf krijgt 6.641 euro. Dit bedrag wordt afgetrokken van de huur die de stichting moet betalen voor het pand dat zij huren van de gemeente.

Ook Stichting Scouting Regio ’t Gooi krijgt een bijdrage. De verkregen 5.000 euro wordt door de stichting verdeeld onder acht scoutingverenigingen in Hilversum. Deze subsidie kregen zij de afgelopen jaren ook al.

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (6.500 euro), Stichting Rolstoelbus het Gooi (2.600 euro) en Stichting Vier het leven (3.000 euro) krijgen ook subsidie toegewezen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland