Sfeer Hilversum Marketing verziekt, wethouder bedreigd

Het paviljoen van Hilversum Marketing.© Foto Kastermans

Valentijn Bartels
Hilversum

De werksfeer bij stichting Hilversum Marketing (HM) is lange tijd verziekt, vinden veel ambtenaren, lokale politici en centrumondernemers.

Belangrijkste oorzaak daarvan zou het optreden van wethouder Wimar Jaeger (D66) en zijn topambtenaar Anne Visser zijn.

Kritiek is dat ze overige krachten volledig passeren en dat ze geen kritiek wensen te horen. Dat zou leiden tot beleidsmatige blunders en verspilling van belastinggeld. ,,Ambtenaren die lastig voor ze zijn of die ze tegenwerken worden stelselmatig weggewerkt’’, luidt een van de klachten. De situatie bij de stichting Hilversum Marketing en bij betrokkenen in het Hilversumse gemeentehuis was volgens sommigen lange tijd onhoudbaar. Dat zou ook de reden zijn dat drie van de vijf arbeidskrachten van de stichting recent opstapten. In de zomer van 2017 barst de bom, als duidelijk wordt welke ambtenaren deel mogen uitmaken van de stichting. Geen van de melders van de ‘onwerkbare situatie’ wil met naam in de krant, uit angst voor represailles.

Jaeger bevestigt dat het uit de klauwen liep en wijt dat aan ‘jaloezie en pijn in de organisatie’ over personele keuzes. Bij die situatie zijn ook gemeentesecretaris Dick Emmer en burgemeester Pieter Broertjes betrokken. Zij grepen in. ,,Dit heeft geleid tot werkafspraken die de scheiding tussen Hilversum Marketing en de gemeentelijke organisatie moeten verduidelijken’’, meldt Emmer. Voor Jaeger is de kous daarmee nog niet af. Volgens de wethouder is tegen hem ‘een hetze’ gaande. ,,Ik krijg stelselmatig dreigbrieven en vervelende berichten. Het raakt mijn persoonlijke omgeving, hier trek ik een lijn.’’ Jaeger heeft de politie ingeschakeld.

Lees ook: Bom barst bij citymarketing

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.