Baarnse koffiebrander wint Misset Koffie Top 100

Barend Boot (li.) en barista Dennis van Zal bij de bekroonde Panamese koffie.

Barend Boot (li.) en barista Dennis van Zal bij de bekroonde Panamese koffie.© foto STUDIO KASTERMANS/DANIELLE VAN coevorden

Hans van Keken
Baarn

De ultieme droom die uitkomt, zegt Baarnaar Barend Boot. Zijn bedrijf Boot Koffie behaalde de eerste plaats in de Misset Koffie Top 100.

Een indrukwekkende prestatie voor een relatief klein bedrijf, dat in Lage Vuursche en Amersfoort en op termijn ook aan de Baarnse Hermesweg zijn bonen brandt. Het levert aan zo’n tweehonderd koffieschenkers overal in het land. Boot is blij met de erkenning. Het bevestigt waar de idealistische Baarnaar al jaren voor strijdt: een eerlijke prijs voor lokale koffieboeren, die hard werken om een volgens hem uitstekend product te leveren. ,,Vaak krijgen ze een hongerloontje, maar wij betalen een faire prijs omdat we de koffie rechtstreeks van de boer kopen.”

De eerste prijs werd behaald in Het Lokaal in de Nieuwe Stad in Amersfoort, waar Boot een kleine branderij heeft en vooral speciale soorten bonen worden gebrand. Barista Dennis van Zal maakte op de jury indruk met koffie van een Panamese familie, waar Boot al twintig jaar zaken mee doet.

Lees ook: ’Een ode aan de koffieboer’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.