Feest: Hoogste punt nieuwbouw Wellant is bereikt

Naarden

Tevreden kijkt de leraar koken Edwin van de Lagemaat rond in het nieuwe Wellantcollege. Met zoontje Thijmen op zijn arm loopt hij door het pand. Een deel van de lokalen zijn door de aannemer al aangegeven, waardoor het ook voor leraren ontzettend leuk is om door het gebouw te lopen. Feest is het sowieso, want twee leerlingen markeren het hoogste punt door vlaggen te hijsen.

Belangstellenden hebben deze middag dus meteen een rondleiding gehad, want een deel van de binnenwanden van het schoolgebouw is ook al klaar. De nieuwe lokalen worden volgens de school ruim en licht. Aan de achterzijde van het gebouw is de hoofdingang. Daar komen een kas, dierenweides, werktuinen en een sportplein.

Het nieuwe schoolgebouw wordt vrijwel energieneutraal. Met zonnepanelen en goed isolerende materialen werkt de school naar eigen zeggen aan ’een gezonde toekomst’. De bouw van het nieuwe schoolgebouw loopt ’perfect volgens schema’. Op 4 juni ging de eerste paal de grond in en in augustus 2019 moet het nieuwe schooljaar in het nieuwe pand beginnen. Er komt nog nieuw meubilair. Maar volgend jaar zomer moet er toch echt verhuisd worden. Tot die tijd blijft het Wellant in hun oude gebouw aan de Tenierslaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.