Minifestival niet waterproof

Redactie Hilversum
Hilversum

Een heftige onweersbui maakt op Bevrijdingsdag tijdelijk een einde aan het minifestival op het Oosterspoorplein in Hilversum. De dansshows van Fit by Rox verlopen in het begin van de middag nog enigszins droog, maar bij de eerste band komt het met bakken uit de lucht. Na twee nummers staakt de organisatie het optreden. Pas anderhalf uur later kan het festival worden hervat.

De Hilversumse pop-rockband Roads to Roam staat net klaar als het keihard begint te stortregen. De bandleden kunnen er eerst nog om lachen en zetten ’Rain down on me’ in. Ook de toeschouwers, die schuilen onder twee partytenten bovenaan het plein, lijken het wel grappig te vinden. Ze dansen en zingen. Maar als de regen wordt vergezeld door windstoten en onweer is het snel gedaan met de gezelligheid. De band wordt halverwege hun tweede nummer onderbroken voor een veiligheidswaarschuwing.

Het publiek moet zich verplaatsen naar de tunnel onder het spoor. ,,Maar wij spelen gewoon door’’, zegt de zanger hoopvol. Ze houden het niet lang vol. De kleine zwarte geluidstent dreigt weg te waaien en veel toeschouwers vertrekken naar huis. Als er ook een stuk van de podiumtent wegwaait is het einde verhaal. De organisatie en de bandleden rennen van hot naar her om alle apparatuur af te dekken of in te pakken.

Na een uurtje schuilen onder het station stopt de regen en komt zelfs de zon weer tevoorschijn. De instrumenten doen het nog maar het mengpaneel is volgelopen met water. ,,Gelukkig konden de geluidsjongens ergens nog een ander paneel vandaan halen’’, zegt organisator Dennis Drieënhuizen van het festival.

,,Het was even stressen, maar de draad is snel weer opgepakt.’’ Aan het eind van de middag staan er meer dan tweehonderd festivalgangers op het plein. De sfeer is er volgens Drieënhuizen niet minder door geworden. ,,Het is hartstikke gezellig, misschien nog wel leuker dan voor de bui.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.