Zes maanden cel voor neersteken man in Bussum

Estella Heesen
Bussum

De dertigjarige Bussummer Robin van L. is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden waarvan vier voorwaardelijk wegens een poging zware mishandeling vorig jaar februari op het Veerplein in Bussum. Van L. stak tijdens een vechtpartij voor de McDonalds een 17-jarige plaatsgenoot met een mes in zijn zij.

De jongen werd met spoed naar het AMC in Amsterdam overgebracht waar een klaplong werd geconstateerd. Hij vreesde voor zijn leven. De officier van justitie had een zelfde straf geëist.

De rechtbank acht Van L. licht verminderd toerekeningsvatbaar voor wat er gebeurd is. Hij moet zich ook laten behandelen.

Op die bewuste avond liep Van L. samen met zijn vriendin al ruziënd over het Veerplein. Een groep jongens en meiden die voor de McDonalds stond reageerde hierop.

In de duw- en trekpartij die volgde zou hij een mes hebben gepakt en ermee gezwaaid hebben. Hij verklaarde later dat hij zich niet bewust was dat hij iemand had gestoken.

De rechtbank schrijft in haar vonnis dat Van L. zich mocht verdedigen toen hij in een confrontatie terecht kwam met de groep, maar dat hij te ver is gegaan toen hij een mes pakte.

,,Het steken van aangever staat niet in redelijke verhouding tot ernst van de aanranding van de groep. Om die reden kan verdachte ook geen beroep op noodweer doen.’’

Het slachtoffer, die nog steeds last heeft van de gebeurtenissen, heeft 1000 euro smartengeld toegewezen gekregen. Daarnaast worden 1100 euro aan onkosten vergoed.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.