Hippe Vintage Markt in Zuivelfabriek

Jetty Claus
soest

Retrostijl-fans opgelet. De leegstaande oude Zuivelfabriek aan de Middelwijkstraat 38 in Soest opent voor één dag op zondag 3 mei de deuren voor een Vintage Markt met twintig stands van lokale kleine winkeltjes en ateliers. Live bands en lekkere hapjes zorgen voor een relaxte, hippe sfeer.

,,Nog wekelijks staan klanten op de stoep voor de vorige brocantewinkel Spoor 38, die is verhuisd naar Amersfoort en nu vooral levert aan bedrijven’’, aldus Susie Vries, een van de initiatiefnemers van de Vintage Markt.

Het evenement is een voorproefje van haar grote droom om in het gemeentelijk monument ’met de enige grote schoorsteen van Soest’ een bedrijfsverzamelgebouw te creëren voor creatieve kleine zelfstandigen. ,,Het wachten is nog op het briljante idee voor het verdienmodel.’’

Vries is vooral idealistisch ingesteld. Zij wil mensen verbinden. Voor en door Soesters is haar credo. ,,Het gaat me ooit lukken. Ik word gewoon gek, zo’n fantastisch pand is het.’’

Koopprijs en huur zijn ’te pittig’. ,,Er is ook nog veel aan te doen. Ik zie wel wat in crowdfunding en heb al een heel netwerk opgebouwd van wel vijftien ondernemers, die in dit pand willen werken. Dat kan een theaterdocente zijn, maar ook een zzp’er in de game- en ict-sector. Onder één dak ontstaat er kruisbestuiving. Het moet een hangplek worden met leestafel.’’ Vries zegt ’het-grote-stad-gevoel’ te willen halen naar Soest. ,,Er zijn veel Utrechters en Amsterdammers die hier zijn komen wonen en die sfeer missen.’’ De markt biedt meubels, stoffen, curiosa, retrolook-visagie en een sixties-vakantiebusje.

Toegang is gratis. De markt is van elf tot vijf uur.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.