Raad van State vindt megakap Tergooi oké

Redacteur Hilversum
Hilversum

De Raad van State is woensdag akkoord gegaan met de tegenover de Surinamelaan geplande hoofdingang voor het Hilversumse zorgpark.

Ook heeft de Raad de overige bezwaren van Surinamelaanbewoner Paul Weil, onder meer tegen de kap van bijna 1500 bomen op het Tergooiterrein, van tafel geveegd.

In de definitieve uitspraak stelt de Raad dat de nieuwe ontsluiting van het zorgpark via de Soestdijkerstraatweg tegenover de Surinamelaan niet tot onaanvaardbare verkeersoverlast zal leiden. Uiteraard komt er meer verkeer op de Soestdijkerstraat bij, maar het sowieso drukker.

Verder zijn er in het bestemmingsplan Monnikenberg en de kapvergunning voor de 1457 bomen voldoende garanties opgenomen dat de kap pas daadwerkelijk plaatsvindt als het uitbreidingsplan voor het zorgpark doorgaat, dan wel financieel geheel is afgekaart. Overigens maakt het plan Monnikenberg niet alleen de uitbreiding van het ziekenhuis van 85.000 m2 naar 134.000 m2 mogelijk, het regelt ook de bouw van 600 woningen en de herinrichting van de bos- en parkinrichting op en rondom Tergooi.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.