Muskens en Piek starten met winst in Rio

ANP
RIO DE JANEIRO

De Nederlandse badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek (geboren Blaricumse) hebben donderdag hun eerste groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen.

Het koppel, elfde op de wereldranglijst, versloeg Puttita Supajirakul en Sapsiree Taerattanachai uit Thailand op sportcomplex Riocentro in twee games: 21-13 22-20.

Met Muskens en Piek heeft de Nederlandse badmintonbond voor het eerst sinds 2004 weer een vrouwendubbel op de Spelen. In Athene strandden Lotte Jonathans en Mia Audina, die individueel zilver pakte, samen in de kwartfinales. Piek doet in Rio de Janeiro met Jacco Arends ook mee in het gemengd dubbel. Donderdagochtend verloor het duo de eerste poulewedstrijd tegen Ayane Kurihara en Kenta Kazuno uit Japan (14-21 19-21).

Muskens (27) en Piek (24) spelen vrijdag hun tweede groepswedstrijd tegen Jwala Gutta en Ashwini Ponnappa uit India. Bij winst zijn de winnaars van het zilver op de EK al zeker van een plek in de kwartfinales. Zaterdag treffen Muskens en Piek met Misaki Matsutomo en Ayaka Takahashi de Japanse nummers één van de wereldranglijst.

,,Dit was een wedstrijd die we móesten winnen'', zei Muskens. ,,Van de Japansen hebben we nog nooit gewonnen, dus we weten dat we het tegen Thailand en India moeten doen.''

Hoewel Muskens en Piek in drie jaar de aansluiting hebben gevonden met de mondiale top, vooral afkomstig uit Azië, durven ze niet te dromen van een medaille.

,,Dat is ook niet reëel'', benadrukt Piek. ,,We hebben nog nooit het podium gehaald bij een toernooi waar de top zestien van de wereld aanwezig is. We kunnen wel grote uitspraken gaan doen, maar voor ons allebei zijn dit de eerste Spelen. We zien wel hoe ver we komen.''

Meer nieuws uit Sport