Grote Kerk Naarden op zoek naar zichzelf

Grote Kerk Naarden op zoek naar zichzelf
Oude ansichtkaart van de Grote Kerk Naarden.
© Foto Grote Kerk Naarden
Naarden

Een theelepeltje. Een vergeeld doopjurkje. Een oud programmaboekje van de Matthauspassion. Een ansichtkaart. Alles waar maar een afbeelding van de Grote Kerk Naarden opstaat, of wat aan de kerk is te verbinden is, daarnaar is de Grote Kerk op zoek.

„Dus ook mooie herinneringen van mensen, of eigen ervaringen met en in de kerk”, aldus Marlo Reeders, directeur van de Grote Kerk.

Alle spullen en herinneringen samen worden in september tentoongesteld in de Grote Kerk. Dit ter viering van het jubileum van de schilderingen van het tongewelf, die vijfhonderd jaar geleden zijn voltooid.

Grote Kerk Naarden op zoek naar zichzelf
Programmaboekje Matthaus.

Het moet een tentoonstelling worden van gebruikers, voor gebruikers, volgens de gedachte van de bedenkers van de expositie.

„De geschiedenis van de kerk valt immers samen met de geschiedenis van velen”, aldus Reeders.„Met de expositie willen we ontroerende, grappige en persoonlijke verhalen en objecten uit het heden en het verleden delen.”

Grote Kerk Naarden op zoek naar zichzelf
Lantaarn met Grote Kerk.

Natuurlijk doet de kerk voor de tentoonstelling in eerste instantie een beroep op alle Naarders. „Er liggen vast prachtige spullen bij mensen op zolder. Misschien dat ze daar deze vakantie even naar kunnen kijken”, hoopt Reeders.

Maar zeker ook ieder ander die bijzondere herinneringen heeft aan de kerk kan deze insturen. Contact opnemen kan via herinnering@grotekerknaarden.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie