Politie jaagt op scooterrover (UPDATE 2)

hilversum

De politie jaagt met onder andere een helikopter op een scooterrover. De zoektocht concentreerde zich rond drie uur donderdagmiddag op en rond het mediapark.

De eigenaar van de scooter is met geweld beroofd. Dat gebeurde in de buurt van de straat Naardermeer bij de Hilversumse Meent. Het slachtoffer zat daar op een bankje. Rond kwart over twee werd hij van achteren benaderd door de overvaller. Die eiste de scooter van de man. Toen hij weigerde, werd hij door de dader met pepperspray in zijn gezicht gespoten. Vervolgens trok de crimineel een vuurwapen en sloeg het slachtoffer daarmee. Ook loste de man een schot langs de scootereigenaar.

Hij ging er met de gestolen scooter vandoor. Het voertuig werd door de politie teruggevonden in de buurt van sportpark Crailoo.

Even na drie uur werd op station Hilversum-Noord een trein ontruimd door een politiemacht. Agenten met kogelvrije vesten doorzochten de trein, maar vonden de overvaller niet. Na enige tijd mochten passagiers weer instappen en vertrok de trein.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.