Online radiomakers genomineerd voor ’Radio Awards 2018’

Van onze verslaggever
Hilversum

In Jeroen van Inkels ochtendshow ’De dag is goed’ zijn donderdag de nominaties voor de Online Radio Awards 2018 bekend gemaakt. Het zijn de eerste awards die, op initiatief van de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl, aan ’internet only’ radiomakers en podcasters worden uitgereikt.

Dat gaat gebeuren op dinsdag 4 september in Hilversum. In de stemperiode heeft het publiek ruim 15.000 maal gestemd op hun favoriete online station, podcast en presentator. De genomineerden zijn:

Beste Online Station: Soulshow Radio, Grand Prix Radio, Olympia Radio, KX Radio en XM Radio.

Beste Podcast: TPOdcast, Kein Geloel, D-Tales, Gamer.nl Podcast en Pitstop

Beste Presentator: Olav Mol (Grand Prix Radio), Roderick Veelo (TPOdcast), Michiel Veenstra (D-Tales/ Michel met), Rick van Velthuysen (Traffic Radio) en Dinja Pannenbakker (KX Radio).

Uit de genomineerden kiest de jury de uiteindelijke winnaar. De vakprijs voor Beste Radio Ambassadeur wordt geheel door de jury bepaald. De jury van de Online Radio Awards 2018 bestaat uit Pierre Papa (Radiocoach), Richard Otto (Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl), Peter Contant (Max Magazine/ Gooisch…als lifestyle/voorzitter v-OR), Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF, Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer) en Adam Curry (mediaondernemer)

Peter Contant: „Het is duidelijk dat deze verkiezing bij velen leeft. Ook uit de reacties die we gekregen hebben blijkt een groot enthousiasme voor online radio en podcasten. Alle genomineerden hebben op hun specifieke terrein grote kwaliteiten. Die zijn herkend door het publiek. Het inspireert de jury om de komende weken een definitieve keuze te maken wie de winnaars worden.”

Richard Otto: „De genomineerde online stations, podcasts en presentatoren laten goed zien hoe hoogstaand en divers het online radio- en podcast landschap is. Voor de jury wacht de zware taak om hier per categorie de winnaar uit te kiezen.”

Op dinsdag 4 september om 17 uur worden tijdens Dutch Media Week de winnaars van de Online Radio Awards bekend gemaakt in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Voorafgaand aan de Awardshow wordt er een Cross Media Café over online radio en podcasting georganiseerd met sprekers als Annick van der Leeuw (BNR), Lindsay Mossink (Nu.nl) Herbert Codée (De Radio Podcast/ EO) en Wilbert Mutsaers (Spotify). De presentatie van de Online Radio Awards is in handen van Erik de Zwart.

Kijk voor meer informatie op www.OnlineRadioAwards.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.