’Dood door schuld vriendin GHB-dode in Nederhorst den Berg’

Saskia Jacobs kwam onder verdachte omstandigheden om het leven in Nederhorst den Berg. © Familie Jacobs

ANP
UTRECHT

Een 33-jarige vrouw uit Nederhorst den Berg, wier vriendin Saskia Jacobs in maart 2013 aan een overdosis GHB overleed, wordt vervolgd voor dood door schuld.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. De vrouw werd in april vorig jaar al aangehouden in deze zaak. De aanklager verwijt haar dat ze GHB aan haar vriendin heeft gegeven en bij het afmeten van de hoeveelheid onvoorzichtig te werk is gegaan.

De ouders van het slachtoffer uitten vorig jaar in de media de verdenking dat de toenmalige vriendin van hun dochter haar mogelijk heeft gedrogeerd. Dat zou zijn gebeurd bij een ’lesbisch feest’. De politie ging er in eerste instantie van uit dat er geen sprake was van strafbare feiten bij de dood van de 33-jarige Jacobs, maar vorig jaar meldde de politie dat „tijdens het onderzoek en door NFI-rapportages er aanwijzingen naar boven kwamen en het onderzoek is geïntensiveerd”.

Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat Jacobs de drugs onvrijwillig heeft ingenomen, of dat er nog anderen bij aanwezig of betrokken waren. De vriendin zit momenteel niet vast.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.