Slotdag avondvierdaagse in Huizen

© Foto’s: Theo Dekkers

Eddie de Paepe
Huizen

De avondvierdaagse in Huizen is donderdagavond afgesloten. Op de eigen website heeft het bestuur onderstaande op- en aanmerkingen over de actiepunten, voorbereidingen en de afzonderlijke wandeldagen geplaatst.

,,Wij proberen we elk jaar het een beetje beter te doen”, meldt het bestuur. ,,Soms lukt dit en soms niet. Alle op- en aanmerkingen die we krijgen, zowel positief als negatief, proberen we te verzamelen zodat iedereen weet waar we op moeten letten.”

Actiepunten

- Veiligheid kinderen vergroten mede door meeloop-ouders aan te spreken bij slecht gedrag (van henzelf en de kinderen)

- Toiletbezoek helaas reguleren met een toiletjuffrouw en betalen hiervoor. We schamen ons diep voor de smerigheid die is achtergelaten in afgelopen ja(a)r(en) !

- Opruimactie van NL Schoon

Voorbereidingen

- We zijn dit jaar erg laat met het doorgeven van alle informatie wegens (legitieme) uitval in het bestuur

- De routes zijn doorgegeven aan de gemeente maar we hebben geen terugkoppeling gehad met betrekking tot werkzaamheden (met name gebied Flevolaan) waardoor er tot op het laatste moment aan de routes moest worden gesleuteld

- Het blijft een discussie over 'waarom lopen wij niet (meer) vooraan'. Er kan maar 1x in de 17 jaar vooraan gelopen worden en er moet dus ook 1x in de 17 jaar achteraan worden gelopen. Daartussenin doen we ons best om iedereen een plekje te geven maar het blijft voor ons lastig om precies exact iedereen elk jaar een plekje op te laten schuiven (mede) vanwege de indeling van het startterrein.

Maandag 15 mei

- Na wat dringende verzoeken over de positie van een school, met name op de loop op de donderdag, zal er een meerjarenplan worden gemaakt qua lopen. De eerste opzet staat al op papier en zal volgend jaar op de site verschijnen. Vanaf dat moment kan iedereen zien op welke positie een school loopt op donderdag. Voorlopig hebben we tot het jaar 2035 gepland.

- Er waren een paar strubbelingen op de pauzeplek van de 10 kilometer. Hadden we dit jaar alles netjes van bordjes voorzien (op volgorde van aankomen zodat er geen chaos zou zijn), hebben een aantal ouders van scholen besloten dat het te ver lopen was voor hen en dus de bordjes verplaatst (naar waar we dus GEEN pauze wilden houden). Doorgegeven aan de coordinatoren die aktie zouden ondernemen.

- Binnen 18 minuten was de hele startlocatie leeg, een nieuw persoonlijk record voor de starter maar was niet gelukt zonder medewerking van alle deelnemers !

Dinsdag 16 mei

- Een school van de 10 kilometer wilde toch graag geen rust houden. Helaas was dit niet doorgekomen en begrepen bij alle ouders en dus bleef een gedeelte van de school op de rustplaats achter waar iedereen zat te drinken en te eten. Niet leuk voor de kinderen, niet leuk voor de ouders en niet leuk voor de verkeersregelaar die werd gebruikt om alle spanningen op af te reageren. Toen ze ook nog eens zonder overleg gingen lopen (en daarmee een andere startende school voor de voeten liepen) liepen de spanningen nog wat meer op. Bestuur A4D heeft gesproken met de coordinatoren, algemene conclusie was dat het vooral niet leuk was voor de kinderen. School neemt aktie voor morgen

- De rust op de 10 kilometer (en de indeling hiervan) heeft veel plezier en lof opgeleverd.

- Geen verdere bijzonderheden onderweg, relatief rustige loop (wat ook wel weer eens fijn is)

Woensdag 17 mei

- De loop van de 10 kilometer is ingekort omdat de Flevolaan nog steeds is afgesloten. Daarom lopen we een stukje van de 10 kilometer van maandag helaas nog een keer. Volgend jaar beter.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.