De Graaf loodst Huizen weg uit gevarenzone

sportredactie Gooi- en Eemlander
huizen

Na een meer dan stroeve eerste helft van het seizoen zijn de voetballers van Huizen zich in recordtempo uit de problemen aan het werken in 2013. In de vijf duels na de winterstop verzamelden de mannen van coach Tijs Schipper dertien punten, waarmee het linkerrijtje in de hoofdklasse A is bereikt.

Zaterdagmiddag werd de nummer twee van de ranglijst, VVA'71, op sportpark De Wolfskamer met 4-2 verslagen. Een verdiende overwinning in wederom een spectaculaire wedstrijd. Huizen scoort vaak veel goals, maar staat de tegenstander te veel kansen toe. Dat was ook dit weekeinde het geval. Bij rust was het 2-2. Garett Jones opende de score namens Huizen, maar na slecht verdedigen werd het al vlot gelijk.

Echter, middenvelder Guido de Graaf had er veel zin in zaterdag. Met een beetje fortuin wist hij de 2-1 erin te krijgen en toen de Achterbergse opponent weer gelijk had gemaakt, zorgde de Spakenburger in Huizer dienst na rust voor de beslissing. De 3-2 was een prachtige goal bij de eerste paal, de vierde treffer van de thuisploeg viel uit een onterecht gegegeven strafschop. VVA-verdediger Nico van Laar maakte een overtreding op de ingevallen aanvaller Omar Limon buiten het strafschopgebied, maar arbiter Gerets legde de bal op de stip en stuurde Van Laar met rood weg. De Graaf pakte het presentje niettemin wel uit.

Meer nieuws uit Sport Regionaal