Italiaanse zege IJsselmeervogels op GVVV

IJsselmeervogels-spits Kurbegovic wil een strafschop, maar die krijgt hij niet. Foto Studio Kastermans

IJsselmeervogels-spits Kurbegovic wil een strafschop, maar die krijgt hij niet. Foto Studio Kastermans

Redactie Hilversum
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG

Verdiend, laat staan oogstrelend, was het niet, maar dat deerde na 95 zenuwslopende minuten niemand bij IJsselmeervogels. De Rooien versloegen met een flinke dosis geluk titelconcurrent GVVV: 2-1.

Net als voorgaande weken verklaarde IJsselmeervogels reeds vooraf het resultaat heilig: met slechts drie aanvallend ingestelde spelers was overduidelijk het eigen thuis publiek vermaken ondergeschikt aan het behalen van drie cruciale winstpunten. GVVV greep vanaf de eerste minuut de regie, kreeg enkele aardige mogelijkheden, maar het wankelende IJsselmeervogels bleef op de been. Naar mate de minuten vorderden kwamen de Rooien bovendien steeds beter in de wedstrijd.

Gokkend op de bevliegingen van Selmo Kurbegovic, Achmed Ahahoui en Jasmin Ramic kreeg de formatie van Frans Adelaar na een half uur spelen een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Specialist Nick Kuipers zag doelman Johan Jansen wel erg ver van de eerste paal staan en beproefde zijn geluk: 1-0. Toen na rust de opgestoomde Tony Tol bovendien Mike van de Laar op maat bediende, werd de marge zelfs naar 2-0 getild. Daarmee deed de thuisploeg de verhoudingen op het veld danig geweld aan, maar geen Rooie die daarover maalde.

Een kwartier voor tijd deed Joey Snijders, ex-IJsselmeervogels, wat terug na een sublieme steekpass van Roy Terschegget. Het was het beginsignaal voor een ware belegering van het IJsselmeervogels-doel, dat dankzij uitmuntend keeperswerk van Patrick Zonneveld verder verschoond bleef van tegentreffers. Door de - onverdiende - zege is IJsselmeervogels terug in de titelstrijd. Het heeft slechts één punt minder dan koplopers GVVV, Spakenburg en HHC Hardenberg. Donderdag treft IJsselmeervogels opnieuw GVVV, ditmaal met een finaleplaats in de districtsbeker als inzet.

Meer nieuws uit Sport Regionaal