Hockeysters Huizen kunnen tegen HGC titel pakken

Grace Huberts van Huizen in actie voor Huizen tegen HIC.© studio kastermans

Bert-Jan van Oel
Huizen

De hockeysters van Huizen hebben al historie geschreven door zich voor het eerst in het bestaan van de club te plaatsen voor de play-offs in de overgangsklasse. Maar het kan zondag nóg mooier worden.

Huizen speelt dan thuis tegen nummer twee HGC (aanvang 12.45 uur). Bij winst is het team van Boaz Janssen kampioen in de overgangsklasse B. Dat is de kortste weg naar de hoofdklasse, het hoogste niveau in Nederland. In de overgangsklasse A gaat het tussen Nijmegen en Voordaan. De kampioen speelt tegen Huizen (als dat inderdaad eerste wordt) een best-of-three, om de plek van Pinoké in de hoofdklasse over te nemen. De verliezer gaat in de herkansing tegen de nummer elf uit de hoofdklasse, MOP.

Mocht Huizen alsnog bezwijken, verliezen van HGC en tweede worden, dan houdt de ploeg een kansje op promotie. Eerst speelt Huizen dan tegen de nummer twee uit de overgangsklasse A, wéér Nijmegen óf Voordaan. De beste nummer twee speelt dan nog extra play-offs tegen de nummer tien uit de hoofdklasse, Bloemendaal.

„Maar het liefst wil ik het zondag tegen HGC gewoon afmaken”, zegt Grace Huberts. „Het kan een prachtige wedstrijd worden, want HGC móet ook, als het ons nog wil inhalen. Ik verheug me erop.”

Boaz Janssen: „De druk komt er nu op, ik ben benieuwd hoe de ploeg dat oppakt. Dit is in feite voor ons een soort eerste play-offwedstrijd. Maar de speelsters moeten goed voor ogen houden dat we hoe dan ook al play-offs spelen en dat is gewoon een cadeautje.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal