'Bende van Ben' verwerpt besluit PvdA-top

wijdemeren

De langverwachte beslissing van de landelijke PvdA-top over de rel in Wijdemeerse afdeling is volgens de ’Bende van Ben’ ronduit teleurstellend. Het moet snel anders, stelt de groep. Anders is het over en uit voor de huidige PvdA-fractie in de Wijdemeerse gemeenteraad.

De partijtop wil een scheuring van de afdeling Wijdemeren voorkomen en neemt het advies over van een speciaal ingestelde ’bestuurscommissie’. Dat houdt in dat het royeren van dissident raadslid Ben Steenvoorden en de drie hem trouwe fractieassistenten van de baan is. Bovendien zou Steenvoorden de nieuwe fractievoorzitter worden. De door de ’bende’ als hopeloos uit de tijd afgeserveerde huidige fractieleider, Jan Hermans, zou moeten aanblijven als raadslid.

Volgens Steenvoorden en zijn mensen is het besluit van de top een typisch voorbeeld van de kool en de geit willen sparen. Gemakshalve negeren de PvdA-bonzen in Amsterdam de voorwaarden die Steenvoorden stelde, aldus de dissidenten in een vrijdag aan alle betrokkenen verstuurde reactie. Daaruit blijkt dat Steenvoorden onder geen beding door wil met Hermans naast zich in de raad. Volgens de dorpspoliticus is er maar één oplossing: op korte termijn een ’alles of niets’ gesprek. ,,Anders ga ik hoe dan ook mijn eigen weg.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.