Eerst zeilen en dan lekker voetbal kijken in Loosdrecht

Foto: Studio kastermans

Foto: Studio kastermans

Tamar de Vries
Loosdrecht

Zeshonderd deelnemers verdeeld over 350 boten en zeventien wedstrijdklassen. Het Vrijbuiterweekend in Loosdrecht, traditiegetrouw aan het begin van de zomervakantie, is een evenement van grote getallen. En bovenop het zeilen kwam afgelopen weekend ook nog eens de wedstrijd Costa Rica-Nederland die eigenlijk niemand wilde missen.

Een groot scherm was niet neergezet, maar in het gezellige clubhuis aan de Eerste Plas waren diverse televisietoestellen geplaatst om iedereen maar zo veel mogelijk van het voetbal te laten zien. Het Vrijbuiterweekend is al 52 keer een groots evenement waarbij van de honderden deelnemers er veel in tenten op het watersportverenigingsterrein blijven overnachten.

,,Superspannend’’, vonden de voetbalkijkers de wedstrijd die ze op tv-schermen bekeken in het clubgebouw’, vertelt bestuurslid Ria Moorman. ,,Er werd door de zeilers erg meegeleefd met Oranje op het veld.’’ De meesten bleven tot het einde kijken (verlenging en strafschoppen) ondanks dat ze de volgende morgen weer vroeg aan de start moesten verschijnen. De organisatie van het vrijbuiterevenement kwam rap in actie toen bleek dat het Nederlands elftal zaterdagavond zou spelen. ,,We wisten natuurlijk wel dat er een kwartfinale werd gespeeld op de zaterdag van het Vrijbuiterweekend, maar niet dat het Nederland zou zijn’’, zegt Moorman. ,,Het was erg gezellig het clubhuis zat lekker lang vol.’’ foto studio kastermans/ben den ouden

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.