Huizen heeft weer een mirakel nodig

sportredactie Gooi- en Eemlander
Achterberg

Voor de vijfde keer dit seizoen heeft Huizen minimaal een punt weten over te houden aan een duel waarin eerst een achterstand van twee treffers werd opgelopen. Ditmaal bij VVA'71, waar na een 2-0-stand alsnog in blessuretijd gelijk werd gespeeld: 2-2.

In de eerste helft had Huizen eigenlijk niets te vertellen en had de ploeg van Joeri Volkers geluk dat de aanvallers van de thuisploeg niet scherp waren. Drie grote kansen werden verprutst, voor Siemen Eijkemans alsnog het net vond. Toen het na ruim een half uur spelen ook 2-0 werd leek Huizen alweer aan een hopeloze missie bezig.

Blijkbaar moet het echter eerst zover komen voor de Huizer equipe gaat voetballen. De beste aanval van de middag, opgezet door een lange rush van Vincent Verbond, bracht Ery Etwi in stelling. Hij schoot op slag van rust de bal snoeihard via de onderkant van de lat binnen.

Na de pauze verscheen er een veel scherper Huizen aan de aftrap en was het wachten op de gelijkmaker. Vooral na het inbrengen van Garrett Jones als extra aanvaller was het eenrichtingsverkeer. Ook Huizen had in die fase vier kansen nodig om eindelijk af te drukken. In blessuretijd kreeg de ploeg een corner, waaruit Aron Klaassen met een halve omhaal uithaalde. Via de kluts kwam de bal op het hoofd van Omar Limon en verdween zomaar in het doel: 2-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal