Protest tegen bootjes in de Oude Haven

De Oude Haven.© Foto Jan Rook

Valentijn Bartels
Hilversum

Een groep omwonenden van de Oude Haven in Hilversum is fel tegen het plan om een aanleghaven voor boten te vestigen op die locatie.

„We zijn in de buurt gaan vragen wat mensen van het plan vinden en op dit moment zijn er al zo’n 35 mensen die tegen het plan zijn”, vertelt Ceciel Bik. De Hilversumse verzamelt alle steunbetuigingen om die vervolgens als petitie in te dienen bij de gemeente. Tot 15 december hebben mensen de tijd om hun zienswijze op het plan in te leveren.

Volgens Bik en haar achterban is het plan ’te duur, levert het te weinig op en zorgen bootjes en bezoekers voor overlast voor omwonenden’. „Natuur en landschap zullen geschonden uit de strijd komen en geluidsoverlast zal alleen maar erger worden, zeker aangezien de Oude Haven fungeert als een soort klankkast”, schrijft Bik. Volgens haar en de andere indieners van de petitie hebben horecagelegenheden nauwelijk wat aan het plan. „Die worden in de Havenstraat vooral ’s avonds bezocht, dan is varen niet toegestaan in het plan.” Bovendien noemen indieners het plan ’ondemocratisch’. „Het is slechts met een handjevol bewoners voorgekookt.” De gemeente Hilversum heeft aangekondigd in een later stadium nog uitgebreid met de buurt in gesprek te gaan. Overigens bleek bij de inloopbijeenkomst over het plan dat er ook buurtbewoners voor het plan zijn. Zij waren blij met het feit dat pleziervaart in Hilversum mogelijk wordt. In het plan is ruimte opgenomen voor zo’n 35 aanlegplaatsen. „Maximaal 800 vaarbewegingen per jaar”, aldus de planontwerper.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.