Net geen dubbelslag voor MedyBlankvoort

Medy Blankvoort verloor de finale in categorie 2, maar won in categorie 3 wel.© FOTO STUDIO KASTERMANS

Jasper Wiss
Baarn

Het Newasco Baarn Open 2016 heeft in de hoogste categorieën vier verschillende winnaars opgeleverd. Jeroen van den Hoek won het herenenkelspel 2, terwijl Ytzen Zeilstra de zege voor zich opeiste in het herenenkelspel 3. Lisa Borckink won het damesenkelspel 2 en Medy Blankvoort het damesenkelspel 3.

Blankvoort was wel erg dicht bij een dubbele overwinning. In het damesenkelspel reikte ze tot de finale en rook aan de overwinning tegen Borckink. „Vanaf dat moment ging ik terughoudend spelen en dat heeft Lisa goed aangevoeld. Daarom heeft ze ook verdiend gewonnen.” Blankvoort won de eerste set met 2-6 van de als tweede geplaatste Borckink en ook in het tweede bedrijf nam ze een voorsprong. Vanaf het moment dat de twijfel bij Blankvoort toesloeg, pakte Borckink meerdere games op rij en won met 6-4. „In de laatste set was het weer fifty-fifty”, volgens Blankvoort. Het dubbeltje viel met 7-5 voor Borckink de goede kant op.

De finale tussen Borckink en Blankvoort was een ware slijtageslag, die ruim drie uur duurde. Drie kwartier na de verloren finale moest de speelster van Festina wéér de baan op. Dit keer voor de finale van het damesenkelspel 3. Ilvi van Boxel was hierin de tegenstander. Die partij was beduidend sneller gespeeld, met dit keer Blankvoort als winnares. Ze won met 6-1, 6-2 van Van Boxel. „Ik ben wel een beetje geholpen door mijn tegenstandster”, bekende de tennisster. „Ze ging vol voor de bal, waardoor de rally’s kort waren. Maar ik ben hier natuurlijk erg blij mee, al had ik het liefst beide finales gewonnen.”

Jeroen van den Hoek won in het herenenkelspel 2. De tennisser uit Amersfoort kreeg op weg naar de eindzege de nodige weerstand te verwerken. In zijn eerste partij moest hij gelijk aan de bak in een driesetter tegen Boris Oomes (6-3, 2-6, 7-5) en ook zijn halve finale tegen Daniel Fennis werd geen walkover. Van den Hoek won uiteindelijk met 7-5, 6-2. De finale ging tussen Van den Hoek en Dennis Kockx, de twee hoogstgeplaatste spelers van het toernooi. Dat de verschillen klein waren bleek ook tijdens de finale. Uiteindelijk won Van den Hoek met 7-5, 6-4.

Ytzen Zeilstra kroonde zich in het herenenkelspel 3 tot de beste tennisser van de zeventien deelnemers. Daarmee maakte Zeilstra als eerste geplaatste speler zijn status waar. In de finale stond hij tegenover Laurens Tallert Fabre, die zonder te spelen de kwartfinale had bereikt. In de eerste ronde had hij een bye, in de tweede een walkover. Via Kjell Reeker (2) en Nick Peters (3) sloeg hij zich vervolgens naar de finale, maar daarmee was de koek voor hem op. Zeilstra bleek een maatje te groot en won met 6-2, 6-4.

Meer nieuws uit Sport Regionaal