Larens Behoud en VVD Laren tekenen coalitie akkoord

Het coalitieakkoord is getekend: links Peter Calis en Karin van Hunnik van Larens Behoud, rechts Ton Stam namens de VVD. Staand formateur Leo Janssen.© Studio Kastermans/Alexander Marks

Joost Reijnders
Laren

Ze zijn er uit: Larens Behoud en de VVD hebben een coalitieprogramma ’Zelfstandig & kwalitatief: dichtbij de burger’ in elkaar getimmerd voor de komende vier jaar.

Onder leiding van formateur Leo Janssen hebben de beide partijen ook de wethoudersposten verdeeld: Peter Calis en Karin van Hunnik komen namens Larens Behoud op het pluche, Ton Stam namens de VVD. Waarbij Calis financiën voor zijn rekening neemt als belangrijkste portefeuille, Van Hunnik zorg en cultuur, en Stam ruimtelijke ordening. Belangrijkste issue: de zelfstandigheid van Laren en het behoud van de samenwerking met de buurgemeenten. Een issue waarvoor de gemeente overigens alleen kan pleiten bij provincie en Rijk. Verder zal het nieuwe college LB/VVD zich hard maken voor het behoud van het typische dorpse karakter, met grote aandacht voor veiligheid. Verder steunt het college sport en scouting, kleinschaligheid in de cultuur en zet het in op burgerparticipatie. En dat alles met een sluitende begroting.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.