Huizen geeft het zelf weg bij VVA'71

sportredactie Gooi- en Eemlander
achterberg

Huizen heeft in de hoofdklasse A bij de zaterdagamateurs zijn derde nederlaag van het seizoen geleden. Tegen VVA'71, dat dit seizoen nog geen punt verloor, werd het 3-2 voor de thuisploeg uit Achterberg.

In zekere zin had Huizen het verlies aan ziczhelf te wijten. Na een openingsfase waarin VVA iets sterker was, nam de ploeg van trainer Tijs Schipper het heft resoluut in handen. Het leidde tot de verdiende 0-1 van invaller Gino Heerings, die al snel de met een blessure uitgevallen Sebastian van Kammen was komen aflossen.

Huizen behield na die treffer nadrukkelijk het initiatief. Tot vijf minuten voor rust de partij onverwacht geheel kantelde. Na slap verdedigen kwam VVA door en maakte Arnold Klein een overtreding die een strafschop opleverde: 1-1. Hij kreeg ook nog eens geel en even later ook z'n tweede prent, na een als opzettelijk hands beoordeelde situatie. Tot overmaat van ramp ging de toegekende vrije trap er ook nog eens in: 2-1.

Na rust met een mannetje minder probeerde Huizen nog van alles, maar VVA hoefde niet al te grote problemen op te lossen. Na de 3-1 van de thuisploeg zorgde Danny Roozendaal in blessuretijd nog voor 3-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal