Nattig Bussum Cultureel toch geslaagd

bussum

Regen kwam zaterdag een paar keer met bakken uit de hemel en het onweerde stevig. Bezoekers aan Bussum Cultureel vluchtten de Wilhelminakerk in om te schuilen.  Ondanks de stortbuien en de daardoor mindere opkomst was Bussum Cultureel best geslaagd, meent organisator Johan Vroegindeweij. ,,De veerkracht van vrijwilligers is enorm.''

Toch hadden veel standhouders in de middag tabak van het koukleumen in natte kleren. Zij braken voortijdig hun kraam op. ,,Geef ze eens ongelijk'', aldus Vroegindeweij. 'Flauw' vonden de doorzetters.

Tientallen clubs en organisaties traden op het Wilhelminaplantsoen voor het voetlicht, van Filmhuis, Historische Kring tot muziekkorpsen. Het Ruime Sop probeerde nieuwe zangers, liefst bassen, te werven voor het Bussumse matrozenkoor. ,,We hebben op het hoofdpodium van Sail in Amsterdam gestaan'', glunderende oprichter Rob Hendrikse. ,,Fenomenaal was 't. We kregen een vipbehandeling en werden per boot over het IJ gevaren.''

Schilderijen van de Koepelkerk (Nel Tönis) en twee aalscholvers (Joke Lavèn) trokken de aandacht in de stand van teken- en schildervereniging De Vrije Schilders. ,,Er staat een prijs op, want anders vragen de mensen de hele dag wat ze kosten, maar het is ook koopjesdag in Bussum vandaag. Dus we zullen ze niet verkopen'', lacht Lavèn.

Bij de stand van het landelijk bekende Corpus Acrobatics kwamen moeders met vragen, hoe hun kinderen in de acrobatiek terecht kunnen komen. ,,Zij kunnen auditie doen'', aldus choreografe en oprichtster Marley Eltz. Het theatercircus richt zich op natuurtalenten, zoals de eigen mascotte Li Ling (11).

,,Andere jaren stonden we op de Amsterdamse Uitmarkt. Dit keer willen we laten zien dat we in Bussum geland zijn'', aldus Eltz. Het gezelschap trad op in de oude fabriekshal van Bensdorp, die nu dienst doet als studio. Koprollend schoten acrobaten Tobit en Renske van langs twee lijnen omhoog.

Het muzikale avondprogramma van Bussum Cultureel werd door zo'n honderd mensen bezocht. Het slotstuk was zondag bij Vernissage.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.