Gooise Meren halveert ruimte publieksbalies

Impressie van de nieuwe publieksruimte.

Impressie van de nieuwe publieksruimte.© Illustratie Gooise Meren

Bussum

Het voorbereidende werk voor de verbouwing van het Bussumse gemeentehuis gaat maandag 15 augustus van start.

Het pand moet worden omgebouwd tot het vernieuwde gemeentehuis van de fusiegemeente Gooise Meren. Om ervoor te zorgen dat de aannemer begin september van start kan gaan, wordt een groot deel van het gemeentehuis leeggemaakt. Dit heeft ook consequenties voor de publieksruimte, waar de diverse servicebalies gevestigd zijn.

De publieksruimte is vanaf 15 augustus in omvang gehalveerd. „Het reguliere aantal loketten blijft gewoon geopend, zodat de dienstverlening op peil blijft: vier loketten voor burgerzaken, twee loketten voor parkeren, twee loketten receptie (algemene balie) en één loket Vergunningen Toezicht en Handhaving. De publieksruimtes zijn op de normale tijden geopend.”

Hoewel de gemeente stelt dat de dienstverlening gegarandeerd is, kan de halvering van de ruimte voor ’enige overlast’ bij de bezoekers zorgen. „Het wordt gewoon drukker in een kleinere ruimte.” De mogelijke overlast is slechts tijdelijk. „Wij hopen op enig begrip te mogen rekenen.

Na de verbouwing beschikt het gemeentehuis over een publieksruimte die licht, ruim en uitnodigend is en waar de cliënten optimaal geholpen worden.” Gooise Meren wijst erop dat het maken van een afspraak voorkomt dat er een lange wachttijd ontstaat. Bezoekers kunnen op afspraak terecht op dinsdag tot en met donderdag en vrijdagochtend. Zonder afspraak kunnen bezoekers alleen op maandagochtend van 8.30 tot 13.00 uur geholpen worden.

Een afspraak maken is zo gepiept via de website gooisemeren.nl/afspraak-maken. Voor het ophalen van (reis)documenten is een afspraak niet nodig. Ophalen kan echter alleen tijdens de openingsuren van de publieksbalies, dus niet op maandag- en vrijdagmiddag.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.