Inbraakgolf Rode Dorp Hilversum

Susanne van Velzen
Hilversum

Het Rode Dorp in Hilversum is in trek bij inbrekers. De afgelopen weken is er opvallend vaak ingebroken in woningen in de straten in het zuid-westelijk deel van Hilversum.

Het gaat om de buurt tussen de Bodemanstraat, de Turfstraat en de Gijsbrecht van Amstelstraat. Voor politie en gemeente is de recente inbraakgolf aanleiding om samen met de buurtbewoners in actie te komen om inbraken te voorkomen. Ruim zeshonderd huishoudens zijn uitgenodigd om donderdagavond tussen 17.00 en 20.00 uur naar de speciale buurttent op de hoek Heidestraat en Zeverijnstraat te komen. De wijkagent en de buurtcoördinator van de gemeente beantwoorden vragen van ongeruste bewoners en geven tips om inbraken te voorkomen.

Politie en gemeenten in de regio hebben onlangs de handen ineen geslagen om het aantal woninginbraken fors omlaag te krijgen. Daarbij is de inzet van buurtbewoners en buurtwhatappsgroepen steeds belangrijker geworden.

Als oren en ogen van de wijk kunnen zij de politie helpen om inbrekers op heterdaad te betrappen. Zo wist een bewoner van de Diependaalse Drift in Hilversum vorige maand via een melding in de buurtwhatsapp de politie op het spoor te zetten van twee inbrekers.

Volgens de politie hebben recente aanhoudingen van inbrekers direct geleid tot een daling van het aantal inbraken in Hilversum. Alleen in het zuid-westelijk deel van de mediastad is er niet minder ingebroken maar zelfs meer, meldt de politie.

De vakantieperiode is traditioneel geliefd bij inbrekers. Eind juli werden er in de hele regio in een week tijd 22 inbraken gepleegd. Bewoners van Hilversum en Huizen maakten melding van blaadjes of stokjes tussen de voordeur en deurpost. Zo checken inbrekers of bewoners lange tijd van huis zijn om vervolgens hun slag te slaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.