Vier dagen feest bij Paleis, maar toch klachten

Hans van Keken
Baarn

Vier dagen was er feest in de paleistuin, maar toch zijn er bij de gemeente Baarn een paar meldingen van geluidsoverlast binnen gekomen.

Dat laat de gemeente desgevraagd weten. ,,Een paar mensen hebben bij ons aangegeven dat ze hinder hadden van het geluid”, meldt woordvoerder Ariean van de Groep. Het geluid bleef volgens hem nagenoeg altijd binnen de perken van wat was toegestaan. ,,Alleen op de vierde avond (bij BLØF, red.) werden lichte overschrijdingen gemeten, waarop door de organisatoren direct is gereageerd door het geluid aan te passen.

Van de Groep legt uit dat organisatoren van festiviteiten die een ontheffing hebben aangevraagd en gekregen, gedurende een bepaalde tijd en binnen bepaalde grenzen meer geluid magen maken. ,,Dat is geregeld in de door het gemeentebestuur vastgestelde Algemene Plaatselijke Verordening. Dit moet dan wel zorgvuldig gemeten worden. Op de vier avonden van het festival hebben zowel de RUD-Utrecht (de organisatie die voor de gemeente o.a. geluid meet) als de organisatoren zelf geluidmetingen gehouden om binnen de grenzen van de ontheffing te blijven.”

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.