Leefbaar en Hart voor Hilversum nemen Jaeger onder vuur

Wethouder Jaeger. Foto Studio Kastermans

Wethouder Jaeger. Foto Studio Kastermans

Ronald Frisart
Hilversum

Met een motie en een reeks vragen nemen Leefbaar Hilversum en Hart voor Hilversum (HvH) wethouder Wimar Jaeger deze week onder vuur. Aanleiding is de manier waarop deze omgaat met het voormalige Philipscomplex.

Eerder dit jaar zette financier Propertize het vastgoed in Hilversum-oost te koop. Jaeger hield toen de optie open dat de gemeente zou meebieden. Later trok hij dat in. Eind september zei hij tegen een raadscommissie dat de gemeente over de invulling van het Philipsterrein alleen zou praten met de nieuwe eigenaar, niet met kandidaat-kopers. Leefbaar en HvH willen nu weten waarom hij zich daaraan niet heeft gehouden. Op 2 december kreeg de commissie namelijk te horen dat de gemeente wel degelijk met drie kandidaat-kopers heeft gesproken.

Een andere vraag is waarom het college laat in het biedingsproces alsnog kwam met een voorbereidingsbesluit dat plannen voor woningbouw op het Philipsterrein voor een jaar in de ijskast zet. Op 19 november kreeg de raad dat onder geheimhouding voorgelegd, 24 november werd het van kracht. De datum voor de koopovereenkomst lag echter eerder. Alleen moest die op 25 november nog bij de notaris worden gedeponeerd.

Jaeger heeft ook gezegd dat Propertize en kooplustigen wisten dat het voorbereidingsbesluit er aan kwam. Leefbaar en HvH willen weten of enige marktpartij die kennis heeft gebruikt om nog snel een vergunning voor woningbouw aan te vragen. Om elke twijfel weg te nemen vragen Leefbaar en HvH het college woensdagavond in de gemeenteraad via een motie alle correpondentie tussen gemeente, Propertize en bieders openbaar te maken.

Tot slot wijzen de twee fracties erop dat Jaeger eerder een verband legde tussen het Philipsterrein en snelbus HOV. Later nam hij dat terug: foutje. De lokalen vragen nu of hij destijds misschien toch heeft gedacht aan een stuk oostelijke rondweg.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.