Zorgen over 'gevaarlijk' fietstunneltje Soest

Foto DSN

Casper van den Broek
Soest

Bij het fietstunneltje Soesterengweg-Dalweg is volgens Democraten Soest Natuurlijk (DSN) een levensgevaarlijke situatie ontstaan. De medewerkers van het groenonderhoud van de gemeente Soest hebben daar aan weerszijden hagen en heggen weggehaald. Ook boven het tunneltje is een haag- en hegvrij gedeelte. Kinderen hebben de plek als speelplaats ontdekt en dat is volgens DSN vragen om moeilijkheden. Daarom heeft de partij vragen gesteld aan het college.

DSN is so wie so al mordicus tegen het groenbeleid van de gemeente. ,,Uw aanpak staat niet alleen haaks op onze opvatting van een groene gemeente, zij is bovendien volgens ons niet goedkoper/beter/meer duurzaam verantwoord dan wat u ons en onze inwoners wilt laten geloven.’’ Los van duurzaamheid, gezondheid, welzijn/welbevinden, financiën, flora, fauna en ecologie is er onlangs nog een reden bijgekomen die pleit tegen het groenbeleid van de gemeente, stelt DSN, ,,en dat is die van veiligheid.’’

De partij vraagt zich ondermeer af hoeveel besparing op groenonderhoud het tunneltje oplevert nu er aan weerzijden geen groen meer is. ,,En welke kosten moeten er nu gemaakt worden om de ontstane situatie veilig te maken?’’ Ook wil DSN weten wie opdraait voor ,,de (in het meest gunstige geval invaliditeits)kosten in het geval een spelend kind drie meter in de betonnen tunnelbak naar beneden stort’’?

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.