Ook Soest wijst aanbod van Buurtzorg af

Hans van Keken
Soest

Net als Baarn gaat ook Soest niet in zee met Buurtzorg om klanten van het in financiële nood verkerende TSN Thuiszorg bij onder te brengen. De drie andere in Soest werkende organisaties Amaris, Lyvore en Tzorg komen daarvoor in aanmerking.

Buurtzorg heeft landelijk het aanbod gedaan de klanten van TSN over te nemen, iets wat in Eemland bijvoorbeeld Amersfoort doet. Soest wil dat niet, omdat Buurtzorg 57.000 euro daarvoor vroeg. De organisatie zou dan wel het personeel overnemen zodat de klanten dezelfde thuishulp konden houden, maar dat zou hoogstens tot eind dit jaar gelden, meldt wethouder Peter van der Torre. Daarmee is niet gezegd dat de circa 300 Soesters niet alsnog dezelfde hulp bij hen thuis kunnen houden, maar dan moeten die thuishulpen wel solliciteren bij de drie aanbieders die de hulp overnemen.

Bespaard

Ook speelt volgens Van der Torre mee dat Buurtzorg zelf wilde bepalen of de Soesters die hulp krijgen wellicht met minder uren zouden toekunnen. Op die manier zou er dan bespaard kunnen worden in de kosten.

Onduidelijk

Wanneer TSN echt failliet wordt verklaard is nog onduidelijk. De gemeenten willen dat echter voor zijn en hebben deze week een standpunt ingenomen. Ook Bunschoten wil de thuiszorg overdragen aan aanbieders die nu al in het dorp werken. Daar krijgen 132 mensen thuiszorg van Buurtzorg.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.