Dascha nu ook in Opsporing Verzocht

Politiewoordvoerder Bernhard Jens was vrijdag in de uitzending van RTL Boulevard.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens was vrijdag in de uitzending van RTL Boulevard.

Still uit de beelden van De Cocon.

Still uit de beelden van De Cocon.

1 / 2
Henk Runhaar
Hilversum

Na het hoogst ongebruikelijk optreden van de politie in RTL Boulevard, heeft de politie dinsdagavond ook op traditionele manier aandacht besteed aan de zaak Dascha Graafsma. Bovendien zitten de vader en broer van Dascha met Peter R. de Vries dinsdagavond bij talkshow Pauw over 'hun zoektocht naar de waarheid'.

Een woordvoerder van de politie Midden-Nederland gaf in Opsporing Verzocht een update over het onderzoek naar wat zich in de laatste drieëneenhalf uur van het leven van het zestienjarige meisje uit Hollandsche Rading afspeelde.

De gegeven informatie kwam overeen met de eerder gedeelde informatie in RTL Boulevard. Zo heeft nog niemand zich gemeld die zich herkende in de persoon van de bewakingsbeelden in de buurt van de Hilversumse daklozenopvang De Cocon. Op de beelden is te zien dat rond kwart over twee 's nachts, een kwartier nadat Dascha uit disco Let's Get Down verdween, een meisje in wit t-shirt 's nachts langs de Neuweg loopt.

Ook de telefoon van Dascha, een iPhone 5 zonder hoesje is nog altijd niet gevonden of teruggebracht. De politie riep nogmaals op om het toestel desnoods in een gesloten envelop af te leveren. ,,We hoeven niet met die persoon te praten", zegt politiewoordvoerder Jens.

Peter R. de Vries, woordvoerder van de familie Graafsma, liet maandagavond weten dat er veel reacties zijn op het filmpje. Ook van mensen die menen dat er wel degelijk iemand met Dascha meeloopt. Volgens De Vries laat de politie het beeld opwaarderen, om uit te maken of er inderdaad sprake is van een tweede persoon. Volgens de familie is het stevig door stappende meisje op de beelden Dascha.

Het meisje was in het laatste weekend van november urenlang vermist, voor ze rond half zes 's morgens onder de trein kwam op een onbewaakte overweg net buiten Hilversum.

Dat de politie nu wel naar buiten komt met informatie over de zaak-Dascha, is hoogst opmerkelijk. Formeel gaat het namelijk nog altijd om een geval van zelfdoding, daarbij is het standaardprocedure dat de politie er het zwijgen toe doet.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.