Bloemenwinkel Hilversum naar de knoppen door 75 wietplanten

Onder deze bloemenzaak ontdekte de politie maandag een wietkwekerijtje.© Henk Runhaar

Henk Runhaar
Hilversum

Het leek het echtpaar dat veertien jaar bloemenzaak De Wilde Lavendel runt aan de Hilvertsweg in Hilversum een slimme zet: extra inkomsten uit het wietkwekerijtje in de kelder. Maandag prikte de politie, die reageerde op tips, door de dekmantel heen.

Er werden 75 planten gevonden. Het echtpaar was dinsdagochtend weer op vrij voeten. De man en de vrouw, beiden 47 jaar, blijven verdachten. De gewaardeerde bloemenwinkel blijft voorlopig gesloten.

,,Wat moeten we dan? We hebben zelfs geen stroom. We weten totaal niet waar we aan toe zijn’’, zeggen de eigenaars. Niet dat ze iemand de schuld geven. ,,We hebben iets ongelooflijk stoms gedaan. Nu moeten we op de blaren zitten’’, zegt hij. En zij: ,,Het is zo’n mooie winkel. Ik hóóp dat we door kunnen.’’

Het nieuws van de inval gaat als een lopend vuurtje. ,,Een lieve buurvrouw heeft het bericht over de inval afgeplakt dat de politie op de deur achterliet.’’

Aan de Larenseweg in Hilversum maskeerde een lifestylewinkel een wietkwekerij, blijkt nu. Hier stuitte de politie 12 april op 600 planten in de kelder. Drie verdachten uit De Bilt werden opgepakt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.