IJsselmeervogels sluit seizoen winnend af

Redactie Hilversum
SPAKENBURG

IJsselmeervogels heeft de competitie winnend afgesloten. In een matige wedstrijd werd het zeer povere Hoek met 1-0 verslagen. Daarmee bleven de rooien voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen.

Voor IJsselmeervogels stond er niets meer op het spel, terwijl Hoek zich -als alles mee zou zitten- nog kon ontworstelen aan de nacompetitie.

Vogels-trainer Frans Adelaar had Mike van de Laar en Thomas Verheydt met het oog op de bekerfinale tegen GVVV, volgend weekend, op de bank gezet. Ze werden gespaard omdat ze bij een gele kaart geschorst zouden zijn. Rechtsback Tony Tol was zelfs helemaal buiten de groep gelaten en zat op de tribune.

Met de snelle Janic Makizodila op zijn plaats brak Vogels de eerste helft aan aantal keer goed. Maar de kansen die hieruit en uit een paar individuele aanvallen van vooral Ahahaoui voortvloeiden, bleven zonder resultaat. Hoek stelde daar bitter weinig tegenover. Het werd slechts incidenteel gevaarlijk dankzij fouten van de rooien. Het was veelzeggend dat IJsselmeervogels uit een dood spelmoment op voorsprong kwam. Een afgemeten voorzet van Pascal Bosschaart werd loepzuiver binnen gekopt door verdediger Jeffrey Buitenhuis. Keeper Jordi de Jonghe stond als aan de grond genageld.

In het tweede bedrijf werd het er beslist niet beter op, maar wel leuker. Dotten van kansen werden om zeep geholpen, hetgeen tot hoongelach op de tribune leidde. Nadat IJsselmeervogels het uiterst zwakke Hoek veelvuldig overvleugelde, maar vervolgens de kansen om zeep hield, mocht het daarna van geluk spreken dat Hoek niet gelijkmaakte.

In de slotfase kon invaller Fouad Belarbi de wedstrijd definitief in het slot gooien, maar hij faalde hopeloos. Daardoor bleef het bij een magere 1-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal