Scouts aangeslagen door dood avonturier

hilversum

’Een groot scouting-icoon’, zo wordt Hilversummer John van der Ploeg herdacht door verschillende Gooise scoutingorganisaties. De scout pur sang overleed op Kalimantan (Borneo) tijdens een van zijn vele avontuurlijke reizen.

De 44-jarige Van der Ploeg kreeg op zaterdag 1 oktober een fatale hartstilstand. Hij was met een klein Nederlands gezelschap onder begeleiding van lokale gidsen bezig met een twintigdaagse reis door het oerwoud.

Van der Ploeg groeide op in Den Helder en woonde al jaren in Hilversum. Hij was erg actief in het scoutingleven. Eerst bij de Hilversumse scoutinggroep De Burcht en de laatste jaren als bestuurslid van de regionale scoutingorganistatie Regio ’t Gooi. Hij reisde eerder naar onder ander Groenland en de oerwouden van Suriname en West-Papoea.

’Gestorven in het harnas’, aldus het in memoriam op de Gooise scoutingsites. ’John is veel te vroeg van ons heengegaan. We zullen zijn enthousiasme en tomeloze inzet missen’. Op uitdrukkelijk verzoek van de familie nemen de scoutingclubs mediastilte in acht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.