Mercedesmuseum Eembrugge niet afgeblazen

Illustratie: Architectenbureau Apart

Casper van den Broek
Eembrugge

Ondernemer Nico Ockhuizen is vast van plan om zijn droom van een museum voor zijn collectie Mercedessen te realiseren. ,,Men zegt dat ik een van de mooiste collecties ter wereld heb; dat zegt zelfs Mercedes.’’, zegt Ockhuizen. En wat de Loosdrechter betreft is de ideale locatie voor het museum zijn jachthaven, in Eembrugge pal langs de A1.

Publicatie in deze krant van de plannen die Ockhuizen heeft met zijn jachthaven, veroorzaakten flinke discussie in Baarn. Van ergernis over toenmalig wethouder Vermeer die het plan al maanden op zijn bureau had liggen zonder het te delen met de gemeenteraad, tot onrust bij omwonenden.

8Ockhuizen is eigenaar van Jachthaven Eembrugge, en hij wil op zijn terrein een gebouw van drie verdiepingen bouwen, waarin op de begane grond de helft van het oppervlak bestemd is voor overdekte winterstalling, en op de twee verdiepingen erboven komen de ruim 100 Mercedessen te staan. Ockhuizen: ,,Het is een en al recreatie waarover het gaat: de combinatie van watersport en het museum. Het enige wat we nog moeten regelen is een verkeersonderzoek. Het museum gaat toch al gauw 40 tot 50.000 bezoekers per jaar trekken. Het parkeervraagstuk hebben we al opgelost.’’

De plannen van Ockhuizen zijn ook elders in de regio opgemerkt. ,,Er zijn gemeenten die het museum dolgraag willen hebben. Almere bijvoorbeeld heeft interesse, en ook het nieuwe college van Wijdemeren wil graag een gesprek met me hebben. (eerdere plannen in Loosdrecht gingen niet door. red.) Ik ben in Loosdrecht nu nog heel erg druk met landgoed Eikenrode, maar dat moet op 15 mei allemaal klaar zijn. Daarna heb ik weer tijd voor het museum.’’ Dan zal hij ook weer contact opnemen met het nieuwe college dat in Baarn het roer heeft overgenomen.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.