Muidense begint bloemenzaak in Weesp

Redacteur Hilversum
Weesp

Paars is de lievelingskleur van Karin Locht van Karin’s Bloemenboutiek aan de Nieuwstad in Weesp. Dat is met gemak vast te stellen bij binnenkomst in de winkel die half december de deuren opende.

Op de toonbank, op de steigerhouten tafel en in de schappen staan veel paarse bloemen.

,,Ik heb veertien jaar bij een bloemisterij op de Achtergracht gewerkt, maar die ging in juni dicht’’, vertelt Locht. ,,Door mijn werk kende ik veel mensen. ’We missen je’, zeiden ze tegen me als ik ze tegenkwam. Dus toen ging het een beetje kriebelen. Ik wist dat deze winkel vroeger ook een bloemenzaak is geweest. Toen ik naar de makelaar stapte, stond het al twee jaar te huur.’’

De in Muiden woonachtige Locht noemt het openen van de bloemenwinkel na eerst jaren in loondienst te hebben gewerkt ’een grote stap.’ ,,Maar ik heb er een goed gevoel over, iedereen om mij heen is enthousiast, mensen weten me al aardig te vinden. Ik ben blij dat ik het gedaan heb’’, vertelt zij.

In juli 2006 was er al hoop dat het toen bouwvallige winkelpandje op de hoek van de Nieuwstad en de Breedstraat kon worden opgeknapt. Het winkeltje is eigendom van de familie Dogterom, die het in stijl heeft laten renoveren om er een winkel en woonhuis in te vestigen. Het pandje stond sinds 1999 leeg. Uit de tijd van de vorige winkel die erin heeft gezeten stamt de spreuk boven de winkeldeur: mij spreekt de blomme een tale.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.