Matig Laren doet wat het moet doen bij Bloemendaal

Bloemendaal

Dat de dames van Laren de uitwedstrijd bij Bloemendaal in winst hebben omgezet, was niet verrassend. Wel was de zege hoge noodzaak na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Hurley.

In Bloemendaal werd het 1-3 voor de ploeg van Donald Drost, die daarmee de hoop op een plek in de play-offs in leven houdt. Des te meer omdat concurrent Kampong verloor van middenmoter HDM, waardoor de ploegen nu gelijke staan.

,,Dat is mooi, maar wij moeten eerst zorgen dat we onze potjes blijven winnen”, vertelde Drost. ,,Ik vond ons tegen Bloemendaal niet zo goed spelen. Eigenlijk een stukje minder dan het veldspel dat ik de laatste weken heb gezien. Maar nú pakten we wel de punten. Wat dat betreft is sport toch heel erg fascinerend.”

In de beginfase van de partij kreeg Laren veel strafcorners tegen die geen doel troffen, waarna Lieke van Wijk aan de andere kant wel een corner benutte. De 0-2 van Laurien Leurink was een prima veldgoal. ,,Daarna werden we ontzettend slordig. Na de aansluitingstreffer denk je: het zal toch niet weer gebeuren. Maar dan gaat een tegenstander wat meer komen en zie je dat wij heel goed zijn met veel ruimte.” Melle Spruijt scoorde in de 58ste minuut de 1-2, Van Wijk in de 69ste minuut de 1-3.

Vlak voor tijd zat de schrik er flink in, want Lisanne de Lange kwam hard in botsing. ,,Die had enorm veel pijn aan haar knie. We hopen dat het meevalt, maar het is even afwachten”, aldus Drost.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie