Moordverdachte Borst eerste keer voor rechter

Medewerker Internet
ROTTERDAM

Bart van U. die behalve van moord op zijn zus ook van het doden van oud-minister Els Borst wordt verdacht, moet vrijdag 24 april voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. Dat meldt het Openbaar Ministerie maandag.

Het gaat die vrijdag overigens alleen over de moord op zijn zus. De aanklager geeft dan een toelichting op de stand van dit onderzoek. De rechtbank moet vervolgens bepalen of het voorarrest van de Rotterdammer wordt verlengd.

Van U. werd in januari aangehouden, nadat zijn zus dood in hun gezamenlijke woning aan de Oudedijk in Rotterdam was gevonden. Enige weken hierna kon hij dankzij een DNA-hit ook worden gelinkt als verdachte in het onderzoek naar de dood van Els Borst.

Het onderzoek naar het misdrijf op Els Borst staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland. Dat zal nog zeker enige maanden in beslag nemen. Het OM: „Er is dan ook nog geen beslissing genomen om Van U. ook in deze zaak te vervolgen.”

D66-coryfee en oud-vicepremier Borst werd vorig jaar dood gevonden in de garage van haar huis in Bilthoven. Na enkele dagen werd bekend dat er een misdrijf in het spel was.

De politie noemde Van U. eerder al verward. Ook in het onderzoek naar de dood van Borst had de politie laten weten dat er specifiek werd uitgekeken naar een verwarde man die in de week voor haar dood ’s ochtends vroeg bij Borst heeft aangebeld.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.