Remco Campert bij 4 mei Hilversum

Eddie de Paepe
Hilversum

Remco Campert draagt zondag 4 mei het gedicht 'De achttien dooden' voor tijdens Dodenherdenking in Hilversum.

Schrijver Jan Brokken houdt die dag onder muzikale begeleiding van harpiste Lavinia Meijer de Bill Minco-lezing. De totstandkoming van zijn boek 'De Vergelding' is hierbij het onderwerp. De Bill Minco-lezing, genoemd naar de bekende Hilversumse verzetsstrijder, is een vast onderdeel van de 4 mei-ceremonie in Hilversum.

Het gedicht 'De achttien dooden' is in 1941 geschreven door Jan Campert, de vader van Remco Campert. Het gaat over achttien verzetsstrijders die in hun cel op hun executie wachten. Burgemeester Broertjes: ,,De voordracht door Remco Campert, de Bill Minco-lezing door Jan Brokken en de muzikale omlijsting hiervan door Lavinia Meijer geven een bijzondere dimensie aan het programma van de Dodenherdenking dit jaar."

Verzetsheld

Het thema van de Dodenherdenking is 'Vrijheid spreken we af'. Broertjes zal in zijn toespraak als burgemeester stilstaan bij de Hilversumse verzetsheld Joannes Verschure. Familieleden van Verschure zijn daarbij aanwezig in de Burgerzaal.

De aanvang van de herdenkingsbijeenkomst is om 18.30 uur in de Burgerzaal. Iedereen is welkom. Om 19.30 uur begint de stille tocht van het Hilversumse raadhuis naar het Rosarium. Iedereen die wil, mag meelopen. Om 20.00 uur herdenkt Hilversum de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog bij het monument in het Rosarium.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.