Groest schoongeveegd om massale kermisruzie

Groest schoongeveegd om massale kermisruzie
Een grote politieoefening op de Groest, juist met het oog op situaties als maandagavond.
© Archieffoto Studio Kastermans
Hilversum

Een grote groep jeugd maakte maandagavond ruzie met exploitanten van de Hilversumse kermis. De situatie was zo gespannen dat dat politie besloot de Groest schoon te vegen.

Daarvoor stelden agenten zich in linie op tussen de kermis en de jongeren. Het lukte de politie op die manier om de onruststokers uit het centrum te werken, meldt een woordvoerster desgevraagd.

De politie werd rond tien voor half elf gealarmeerd. Er zou een vechtpartij gaande zijn op de kermis. Bij aankomst van de agenten werd er in elk geval niet meer gevochten. Wel stonden kermisbazen en jongeren naar elkaar te schreeuwen en was sprake van een gespannen sfeer.

Het ging volgens de politie mis tijdens het opruimen van de kermis. Na het verjagen van de jongeren door de politie konden de kermismensen ongestoord verder met inpakken.

Volgens een kermismedewerker ging het mis toen een exploitant om tien uur ’s avonds haar attractie wilde sluiten. Wat jongens wilden niet van ophouden weten, waarna er een handgemeen ontstond. Daarbij zou de vrouw een tand door haar lip zijn geslagen. ,,Dat pikte haar man natuurlijk niet. In no time stond er een flinke groep jongeren. Jammer dat het zo eindigt, het was verder een kermis zonder wanklank.’’

Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie