Coach al weg bij hockeyers Laren

Bert-Jan van Oel
Laren

De hockeyers van Laren worden vanaf nu getraind door Stefan Sprangers en assistent Joep van der Loo. Coach Rick is tussentijds vertrokken bij de overgangsklasser.

Laren wil volgend seizoen graag uitkomen in de nieuw te vormen promotieklasse en moet daarvoor bij de bovenste zes eindigen. Omdat sinds de winterstop bijna geen punt meer is gehaald, dreigt de club zijn kansen te verspelen. Rick en Laren besloten dat het daarom beter zou zijn een andere coach voor de groep te zetten. Sprangers was al assistent en is nu doorgeschoven.

De coach, die na dit seizoen (zijn tweede bij Laren) al zou vertrekken, appte het nieuws zelf door. Hij vertrekt nogal blijmoedig. „Ik sta hier volledig achter. Je merkt toch dat het wat doet met een groep als ze al weten dat de coach weggaat en ik heb het maatschappelijk ook al druk genoeg. Als je dan een paar potjes niet wint dan wordt het onrustig, gezien de belangen met de promotieklasse.” En met een smiley: „Daarom zijn we deze keer oprecht in goed overleg tot dit besluit gekomen om de jongens een frisse impuls te geven voor de laatste zes potjes.”

Aanvaller Robbert van de Peppel: „De promotieklasse is heilig, een must voor Laren. We spelen al een tijd heel slecht. Dan moet je eerst zelf in de spiegel kijken, maar tenslotte is gekozen voor het vertrek van Rick. Dat is altijd vervelend.”

Augustus 2021: de achternaam van de hockeycoach is op verzoek verwijderd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal