Filmpje tegen tweebaans Emmastraat

Valentijn Bartels
Hilversum

Ondernemers in de Emmastraat doen een nieuwe poging een stokje te steken voor tweerichtingsverkeer in de Hilversumse centrumstraat.

In een samengestelde film op YouTube toont de ondernemersvereniging ’de drukte tijdens een willekeurige ochtend’. ,,Eigenlijk willen wij vooral laten zien dat tweerichtingsverkeer echt onveilig is. Deze film is vooral bedoeld voor de politiek’’, meldt voorzitter Caroline Grabijn van de ondernemersvereniging Emmastraat. ,,Wil de wethouder echt beweren dat een smaller fietspad en tweerichtingsverkeer de Emmastraat veiliger maakt?’’

Volgens Grabijn is het de hoogste tijd dat de gemeentelijke fracties het advies onderzoeksbureau Arcadis ter harte nemen. In het rapport van Arcadis, uitgevoerd in opdracht van de gemeente, staat onder andere dat ’dit ontwerp nadelig is voor de verkeersveiligheid en voor de bereikbaarheid van winkels’.

Reden voor de ondernemers om politieke partijen uit te nodigen in de Vituskerk voor overleg. ,,We hebben vorige week al met Anja Wijnands van het CDA gezeten. Ook D66 en de SP zijn uitgenodigd om onze zorgen te bespreken’’, vertelt Grabijn.

Wijnands noemt het rapport van Arcadis over de verkeerssituatie zoals geschetst ’vernietigend’. ,,Wij bespreken het rapport ook nog in de fractie.’’ Het CDA wil bovendien eerst afwachten ’wat de wethouder met het plan doet’. Het CDA-fractielid doelt daarmee op mogelijke aanpassingen aan het omstreden verkeersplan. Wijnands houdt haar kruit daarom nog droog. ,,Het kan na aanpassingen weer anders zijn.’’ Het CDA verwacht na donderdag meer te weten. Volgende week woensdag buigt de raadscommissie verkeer en beheer zich over het ontwerp.

De ondernemersvereniging blijft actie voeren tegen het plan. ,,Wij hebben bezwaar gemaakt bij de provincie aangezien zij subsidie verstrekken voor verkeersveiligheid. Uit het rapport blijkt het juist onveiliger te worden’’, besluit Grabijn.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.